Зустріч генсека ООН та Зеленського у Києві

Україна готова до невідкладних переговорів для евакуації людей із Маріуполя та розраховує на підтримку ООН. Сказав про це під час зустрічі з Антоніу Гутеррішем. Також обговорили спровоковану Росією продовольчу кризу, збільшення гуманітарної допомоги для нашої країни, повернення додому українців, депортованих окупантами. Цінуємо чітку й однозначну позицію пана Генерального секретаря щодо війни Росії проти України.

Президент України Володимир Зеленський закликав очільника ООН докласти зусилля задля припинення примусового та незаконного вивезення українців на територію держави-агресорки – Росію. Зеленський додав, що на сьогодні йдеться про сотні тисяч українців.

Це і дорослі, й діти, які фактично вкрадені. Президент підкреслив, що наразі надважливе завдання для Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародної організації з питань міграції отримати доступ до громадян України, яких депортували до Росії. Крім того, вони мають докласти зусилля задля того, щоб забезпечити повернення цих людей на Батьківщину якомога швидше.

Про це і не тільки про це — у відео:

Джерело: 24

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?